CL& C: Creatieve Loopbaancoaching en Counseling


Missie
: De coachee wordt intensief begeleid bij het ontdekken en creëren van meer vervullend werk of bij het vinden van de passende studie. De coachee is na afloop in staat om te kunnen communiceren welke veranderingen nodig zijn om aan het werk te gaan, een passende studie te volgen of studiekeuze te maken, een verandering van functie te opteren , etc. Daarbij zijn de beeldende werken het concrete bewijs van de bewustwording en het veranderingsproces.

CL&C staat voor het vormgeven van de eigen loopbaan met behulp van creatief beeldende werkvormen, bewegen  en counseling (gesprekken).
Soms wordt een opdracht thuis verder uitgewerkt.
Het gebruiken van de verbeelding, waarbij verstand en gevoel worden aangesproken, komt tot uiting in de vorm van  symbolen en visualisaties.
Werkmethoden zijn o.a. tekenen, natuurbeelden maken en interpreteren na een wandeling, schrijfopdrachten, imaginatie/visualisatie, boetseren, visuele spelvormen, etc.
Het beeldende werk wordt ervaren als een concrete weergave van de eigen drijfveren, verlangens en blokkades ten aan zien van de eigen loopbaan. De loopbaan is veelal gerelateerd aan de levensloop en derhalve wordt er direct geschakeld tussen de loopbaan en de levenservaring.

CREANDEREN: Leuk (zelfbedacht) woord wat de kern aangeeft: door creatief te werken zul je veranderen.
Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik zijn dan ook pijlers waarop je dit traject doorloopt .
Dit doe je dan met hoofd, hart en handen.

Het DOEN en ERVAREN en COMMUNICEREN staan centraal. Om het in de realiteit van het dagelijkse functioneren op het werk en in het persoonlijke leven te plaatsen help ik om te verwoorden. Dit is belangrijk voor je reflectie en om je bewust te worden wat je nodig hebt om een andere weg in te slaan. 
Na deze bewustwording heeft men meer zelfvertrouwen en zelfkennis en kan men een veranderingsproces beginnen. Daarna is men in staat betere keuzes te maken en knopen door te hakken.

Men kan dit traject volgen door gebruik te maken van een Reïntegratietraject, doorverwijzing van een Arbeidsdeskundige, via de Werkgever, via uw PGB-begeleider, via de UWV, via SOZAWE en eventueel eigen financiering


FOLLOW YOUR PASSIONS.
KEEP IT SIMPLE.
GET THE BEST PEOPLE TO HELP YOU.
RE-CREATE YOURSELF.
....PLAY

Richard Branson